Huwelijksceremonies / handfasting

Wil je graag een mooi ceremonieel huwelijk ?

Wat wij kunnen verzorgen in samenspraak met jullie is een huwelijk / handfasting in de volgende sferen:
 
 

  • Middeleeuws, in middeleeuwse kleding en muziek met harp, middeleeuwse doedelzak, hoorns en trommels, een mooi romantisch Koning Arthur verhaal en misschien wanneer er veel kinderen zijn een poppentheater. Hier kunnen we wanneer gewenst meer middeleeuwse collega’s in betrekken. (denk aan een nar, goochelaar en of een vuurspuwer) Het kan een intiem en/of ook een groots spektakel worden.
    Denk aan op speciale momenten ondersteuning met harpspel (bij het ja zeggen of handtekening zetten) hoorngeschal, doedelzak en trommel bij ontvangst van de gasten.
  • Viking, het huwelijk zal vergelijkbaar zijn als bij middeleeuws alhoewel de sfeer toch heel anders zal zijn. De verbinding in het ritueel met de oude goden zal worden gelegd met krachtige liederen. Het huwelijksritueel kan in deze sfeer veel meer een sjamanistisch karakter dragen. We hebben een uitgebreid repertoire aan Edda/ Germaanse Vikingverhalen om het geheel op te luisteren. De goudgele goddelijke honingdrank ‘mede’ en een dronk uit een grote koeienhoorn mag hier niet ontbreken!
  • Keltisch, bij een druïdisch ritueel is de sfeer toch weer geheel anders als bij een Germaans huwelijk. Het heeft ook de ingrediënten van een middeleeuws huwelijk. Maar in het ritueel wordt de verbinding met de vier elementen bekrachtigd. De Keltische harp en de doedelzak zullen klinken, liederen voor de Keltische voorouders en goden worden gezongen, verhalen van Koning Arthur worden verteld. Alles natuurlijk afgestemd op de wensen van het toekomstige echtpaar.
  • Indiaans/ sjamanistisch/ prehistorisch

    Het zijn natuurlijk drie verschillende dingen. Voor het gemak vat ik ze onder dezelfde noemer maar in de praktijk, in de uitvoering zal het heel anders zijn. We hebben ruim 30 jaar een diepe connectie met de Indiaanse Lakota traditie. Wanneer we een huwelijk gaan voorbereiden komen we graag samen om met het toekomstig echtpaar alle mogelijkheden en wensen te bespreken. Vooral in het ‘Indiaanse’ geval lichten we dit graag toe in een gesprek. Met sjamanistisch kunnen we elementen van het Indiaanse meenemen, maar we kunnen ook vooral op onze eigen wortels focussen. Jarenlang heeft Philip de rol van Steentijd sjamaan vertolkt in o.a. Archeon. Dus de mogelijkheid van een steentijd, bronstijd, ijzertijd huwelijk mag niet ontbreken.