Kiva

Kiva

Een kroon op ons culturele en ceremoniële werk is de eer uitgenodigd te zijn om als elder / wisdomkeeper / cultuurdrager deel te nemen aan de Kiva.

Sinds 1992 is Philip actief als verhalenverteller. Hij begon in de steentijd van het archeologische park Archeon als sjamaan. Al snel kwam Philip in de bekendheid met ook middeleeuwse en Keltische verhalen waarbij Theresia hem versterkte door het bespelen van de Keltische harp. Philip begon ook Vlaamse doedelzak te spelen en Theresia weet de trommel op zeer swingende wijze te bespelen. Samen zijn ze in de Noordse-, Germaanse, Viking mythologie gedoken en hebben ondertussen al 5 verhalen cd’s uitgebracht met harpspel en andere muziek.
Zeker 15 jaar is het echtpaar op uitnodiging naar Scandinavië gereisd om daar op festivals op te treden. Ooit gevraagd te spelen bij de opening voor the British Museum in Londen.
Naast het vertellen van verhalen die ons herinneren aan wie wij zijn is het ceremoniële werk van Theresia en Philip minder bekend in sommige kringen maar toch essentieel.

In 2017 zijn we uitgenodigd deel te nemen aan de Roots-of-the-Earth- Kiva.

De eerste keer voor ons was in Borculo, Nederland.
Daarna is Philip naar Mexico gereisd om daar naar het hart van de Kiva te gaan.
Ook hier vertegenwoordigde hij onze oude culturele en spirituele wortels.
Hier staan we in een kring met elders van oude culturen: Saami, Masai, Aboriginal, Maori, Mamo’s Arhuaco, Derwishen ( Sufi) , Swami’s, Krenak, Lakota, Inca, Maya, Azteken, Huichol, Mongolen, Balinese priesteres… en vele meer…
Dit heeft veel in beweging gebracht.
Meer als tevoren voelen Whisper (Theresia) en Aswind (Philip) de roep om hun ceremoniële werk meer zichtbaar te maken. (Het echte werk blijft het werk in de onzichtbare wereld, zichtbaar voor enkele)

Wil je meer weten over onze ceremonies en bijeenkomsten neem dan contact met ons op.
Het volgende grote evenement dat tot doel heeft ons dieper te verbinden met de tradities en de kracht van onze voorouders is 20 t/m 22 december in Vorden.
In augustus 2018 was de Kiva opnieuw in Borculo en december ’18 opnieuw in Mexico. Hier werd Philip opnieuw uitgenodigd te komen naar de Kiva in India tijdens de Khumba Mela. Hier heeft Philip o.m. een sjaal ontvangen van de Vice President van India. (februari 2019)
In 2019 is de Nederlandse Kiva verhuisd naar Drenthe in de buurt van Borger en van naam veranderd. Het heet nu de Kule.

kule kiva ceremonie bijeenkomsten elder wisdomkeeper cultuurdrager
kule kiva ceremonie bijeenkomsten elder wisdomkeeper cultuurdrager
kule kiva ceremonie bijeenkomsten elder wisdomkeeper cultuurdrager
kule kiva ceremonie bijeenkomsten elder wisdomkeeper cultuurdrager