Kindereremonies

Kinderceremonies

Theresia en Philip hebben veel ervaring met werken met kinderen. Het is iets dat ze met veel plezier doen en dat wordt gewaardeerd!
Met Poppen- en Verteltheater Donderelf zijn ze al ruim 20 jaar actief met kinderen in binnen- en buitenland.
Wanneer we dan het plezier van voorstellingen combineren met de kracht van ceremonies dat hebben we een magische combinatie.

Zo zijn er tal van mogelijkheden:

  • geboortefeest. Het samen met de ouders creëren van een ceremonieel feest waar een focus op liefde, liefdevolle zegeningen, verwelkoming en hartsverbinding is.
    We kunnen andere kinderen, vrienden en familie hierin betrekken.
  • Verjaardagsfeest voor kleuters met kabouter Zensibol, Zonnelientje het Elfenclowntje en het poppentheater.
  • 7 jarigenfeest. Zeven jaar is een belangrijke overgang. Het energetisch lichaam van het kind is tot het zevende jaar sterk verbonden met de moeder. Hier komt verandering in op deze bijzondere leeftijd. Het is echt een grote overgang en het is belangrijk hier met ceremonie aandacht aan te geven.
    Het is mooi om op dit moment nieuwe verbindingen aan te gaan met Moeder Aarde, de Levensboom, Het Levenswater en het Heilig Vuur. We maken graag gebruik van een labyrint als onderdeel van het geheel en een prachtig prehistorisch inwijdingsverhaal waar we een reis maken naar het binnenste van de Aarde en aanwezig zijn bij het eerste vuur en de geboorte van de Zon.
  • Rond het 12- 14e levensjaar is er weer zo’n grote verandering in het leven van een kind onderweg naar volwassen wording. Er zijn zoveel oude mythen die het kind kunnen helpen de weg van de spirituele krijger te gaan en het levenspad te vinden. Het zijn belangrijke momenten om bij stil te staan. Het is zeer belangrijk het kind te erkennen in de groeistukken en in diens uniciteit. Onder meer een zweethutceremonie met een duidelijke focus kan een krachtig ankerpunt zijn. Wij zijn graag ondersteunend en dienstbaar in dit proces.
  • Vanaf 15 jaar en in onze samenleving vaak beter wat jaartjes later is een echte stap naar volwassenheid en het op je eigen benen staan een vision quest. Één tot vier nachten alleen in de natuur, alleen met het vuur na gereinigd te zijn in de zweethut. Even terug naar de bron van Moeder Natuur en Vader Grote Geest.